00:00 Minä ja lapseni nukumme, mies on viettämässä iltaa kavereittensa kanssa.

 

01:20 Mies tulee kotiin, vauva känisee, olen tooosi väsynyt, pyydän miestä vaihtamaan vaipan, vastaus kuuluu "mullon nälkä". Vituttaa, vaihdan vaipan itse ja melkein itken silkasta väsymyksestä. Kohta kaikki olemme sängyssä ja käymme lyhyen keskustelun, jossa käy ilmi että "mullon nälkä" tarkoitti suomeksi "syön ensin, vaihdan vaipan sitten". Aurinko oli jo laskenut, mutta nukkumaan mentiin silkassa sovussa. 

 

02:00 Nukumme kaikki, vauva omassa sängyssään

03:00

04:00   Jossain tässä 02-06 välissä vauva heräsi, nostin hänet viereen ja imetin. Ei mitään käryä mihin aikaan tämä tapahtui. 

05:00

06:00

 

07:20 Vauva känisee vieressäni, imetän. Käyn vessassa, juon sängyn viereen varaamani soijajuoman nälkääni. Nukahdan.

 

08:00 Nukumme kaikki

 

09:40 Vauva känisee. Imetän ja olen ihan jäätävän väsynyt, vaikka olen nukkunut hyvin. 

 

10:00 Vauva känisee lisää ja tekee kakkaa, käyn vaihtamassa vaipan ja taas itkettää kun väsyttää niin. Jätän täysin virkeän vauvan puuhamatolle katselemaan kuvakirjaa ja menen takaisin sänkyyn itkemään miehen kainaloon, kun väsyttää. Tajuan, että myös kurkku on kipeä ja päätä särkee -> diagnosoin olevani hiukan flunssainen. En mä nyt muuten itkisi väsymystäni tällä lailla. Lepäilemme sängyssä, vauva jokeltelee tyytyväisenä, kunnes äänensävy muuttuu ja mies menee rauhoittelemaan tyyppiä. 

 

11:00 Juon kahvia ja luen lehteä, vauva torkkuu sohvalla. Kahvi vie päänsäryn ja olo paranee huomattavasti, vaikka parhaat joulusuklaat on jo syöty ja joudun tyytymään konvehtirasian jämäpaloihin. Toteamme miehen kanssa, että tämä uusivuosi saa mennä ihan matalalla profiililla, molempia väsyttää eikä huvita lähteä riekkumaan yhtään mihinkään pienen vauvan kanssa.

 

12:00 Olen imettänyt tovi sitten, katsomme koko perhe eilistä Voice of Finlandia ja haukumme formaattia; jos kyseessä on Voice of Finland, ei katsojillekaan pitäisi näyttää laulajien naamaa. Ärsyttävää. Pumppasin hiukan maitoa pakkaseen niin kuin olen joka päivä yrittänyt tehdä, jotta sitä olisi varalla minun humputteluiltoja varten.

 

13:00 Pesen kattilaa, poika nukkuu isänsä sylissä

 

14:00 Rötvään sängyssä, syön sipsejä ja mietin että pitäisi syödä jotain järkevämpää. Katson huippumallia haussa ja kuuntelen kun poika tuhisee sängyssään ja mietin, nukkuuko se vielä 2 minuuttia vai 2 tuntia. 

 

15:00 Poika nukkuu edelleen. Yritän itsekin ottaa vähän tirsoja, mies lähtee käymään kaupassa. Käyn pienessä horroksessa, mutta en osaa kuitenkaan rauhoittua nukkumaan.

 

16:00 Poika on vihdoin herännyt ja syönyt. Mies vaihtaa vaipan. Lueskelen jotain nettifoorumeita ja makoilen sängyssä.

 

17:00 Teemme yhdessä ruokaa. Kun poika alkaa känistä, nostan hänet kantoliinaan, mihin hän nukahtaa. (Juuri kun valitin, ettei kantoliinalla ole ollut käyttöä! Nyt kun poika on kuukauden ikäinen ja kannattelee päätään itse aika hyvin, toimii liina tosi paljon paremmin.)

 

18:00 Otamme kuvia kylään tulleesta kummista ja vauvasta. Säädän jonkin aikaa koneella kun vauva on tyytyväisenä sohvalla. Laitan kuvan vauvasta uudenvuoden tervehdyksenä muutamille sukulaisille ja ystäville, joita tiedän vauvakuvien ilahduttavan. 

 

19:00 Katson seitsemän uutisia toisella silmällä ja mietin että oli luultavasti tyhmää juoda kupillinen kahvia vielä iltakuuden korvilla. 

 

20:00 Yritän nukkua, väsyttää, mutta uni ei vaan tule.

 

21:00 Pelaan miehen kanssa korttipeliä, imetän toisella kädellä. 

 

22:00 Katsomme Amazing Racea, vauva torkkuu miehen sylissä, minä mietin houkutusta juoda uudenvuoden skumppaa.

 

23:00 Sulattelen maitoa pakkasesta valmiiksi ja kippaan pari annosta alkoholia, nousee päähän kivasti pitkän tauon jälkeen, poden huonoa omaatuntoa huonosta äitiydestäni kun haluan alkoholia juoda vaikka imetän ja eihän pienen vauvan kanssa saisi mitään juoda jne jne jne. Vedän pikku itkutkin aiheesta. Katsomme X-filesiä jatkoksi ja kuuntelemme/katselemme raketteja makkarin ikkunasta.

 

24:00 Kelaamme miten hyvä vuosi on ollut ja miten hyvin meillä kaikki on ja niin edelleen. Onnen pilvi leijuu päämme päällä. Toivotamme toisillemme hyvää uutta vuotta.